• Biedrība: 83% skolu audzis vakcinēties gatavo pedagogu skaits


     


     

    Biedrība: 83% skolu audzis vakcinēties gatavo pedagogu skaits

     

    Analizējot pedagogu gatavību vakcinēties un salīdzinot datus janvāra sākumā un martā, secināts, ka 83% skolu un pirmsskolu pieaudzis to pedagogu skaits, kuri ir gatavi vakcinēties, liecina Neatkarīgās izglītības biedrības dati. Ir virkne skolu, kurās vakcinēties gatavo skolotāju skaits pat divkāršojies un trīskāršojies.

    Biedrība norāda, ka kopš gada sākuma pedagogi ir aktīvi interesējušies par vakcinācijas procesu, vakcīnu pieejamību, iespēju vakcinēties kolektīvi darba vietā u.c. aspektiem. Tāpat skolu un pirmsskolu vadītāji, kā arī pedagogi ir interesējušies par platformu vai vietni, kurā būtu iespējama kolektīva pieteikšanās.

    Analizējot katras skolas sniegto informāciju, secināts, ka ir novadi un pilsētas, kuros vakcinēties gatavo pedagogu skaits audzis 10% līdz 20% robežās, piemēram, Dobele, Cēsis, Ventspils u.c. Tāpat ir arī skolas, kurās vakcinēties gatavo pedagogu skaits ir dubultojies un trīskāršojies, piemēram, Jelgavā, Siguldā, Madonā, Tukumā u.c.

    Analizējot pedagogu gatavību vakcinēties reģionu griezumā, secināts, ka lielākā aktivitāte ir Vidzemē un Kurzemē, savukārt zemākā – Latgalē, tāpēc biedrība plāno aktīvāk uzrunāt tieši šī reģiona skolas un pedagogus.

    Neatkarīgās izglītības biedrības valdes priekšsēdētāja Zane Ozola uzsver: “Esam gandarīti par rezultātiem, jo, piemēram, pirmsskolās, kur janvāra sākumā vakcinēties bija gatavi vien 30% pedagogu, redzam, ka šobrīd 70% aptaujāto pirmsskolu vakcinēties gatavo darbinieku skaits ir pieaudzis, patiesībā pat dubultojies (vakcinēties gatavo skaits pieaudzis vidēji par 64%). Tas apliecina, ka informatīvajai kampaņai ir nozīme. Protams, tas nav tikai biedrības nopelns, jo mērķi var sasniegt tikai kopīgā darbā. Redzam, ka daudzas pašvaldības aktīvi iesaistās un aizvien nopietnāk pievēršas organizatoriskajiem jautājumiem. Esam gandarīti, ka arī Rīgā ir izveidota starpinstitūciju darbības koordinācijas grupa, lai īstenotu vakcinācijas procesu.”

    Lai sniegtu atbildes uz pedagogu jautājumiem un kliedētu dažādus mītus par vakcināciju, Neatkarīgā izglītības biedrība no 15. februāra īsteno akciju #pedagogivakcinējas. Akcijas laikā biedrība aptaujāja skolas par pedagogu gatavību vakcinēties. Aptaujā piedalījās 200 skolas un pirmsskolas no visas Latvijas (20% no tām bija pirmsskolas, 27% - pamatskolas, 39% - vidusskolas, 12% - mūzikas un mākslas skolas, bet 2% - speciālās skolas).

     

    Papildu informācija:

    Marta Mackeviča

    Neatkarīgā izglītības biedrība

    +371 20393183

    kivemarta@gmail.com

    www.izglitibasbiedriba.lv        

  • Tevi varētu interesēt arī

    No comments:

    Post a Comment

www.izglitibasbiedriba.lv. Powered by Blogger.