• Norisinājās mentoringa programmas “Biznesa līderis – skolas līderim” atklāšanas pasākums

     


    10. decembrī norisinājās Neatkarīgās izglītības biedrības (NIB) un  biedrības “Līdere” skolu direktoru mentoringa programmas atklāšanas pasākums. Divu nedēļu pieteikšanās periodā interesi par programmu un iespēju uzlabot savas līderības prasmes izrādīja 41 Latvijas skolu vadītājs. No šīs grupas individuālu interviju kārtībā atlasīti 13 direktori, kuriem šobrīd nepieciešams atbalsts finanšu pratības stiprināšanā, kā arī pārvaldības un līderības prasmju uzlabošanā.  

     

    Noslēdzies vairāku nedēļu pretendentu atlases posms, kura laikā programmas “Biznesa līderis – skolas līderim” organizatori un mentori, veiksmīgas Latvijas uzņēmējas, intervēja teju piecdesmit skolu vadītājus. Ņemot vērā lielo pieteikumu skaitu un faktu, ka šāda veida programma iepriekš nav īstenota, programmā uzņemti 13 pieredzes pārņēmēji, kas pārstāv dažādas Latvijas puses – Gulbeni, Tukumu, Saldu, Aknīsti u.c. Atklāšanas pasākumā direktori dalījās ar to, ko viņi sagaida no projekta, kā arī organizatori pavēstīja par programmas norisi. 

     

    Līdz ar atklāšanas pasākumu tiks uzsākts mentoringa – kopīgas direktoru un uzņēmēju  sadarbības posms, kas ilgs 5 mēnešus. Papildu konsultācijām projekta laikā direktori un mentori tiksies kopīgās diskusijās, lai dalītos ar apgūto un pārspriestu programmas norisi. Plašāki iespaidi par programmu gaidāmi tās noslēgumā, 2022. gada pavasarī, kad kopīgā pasākumā tiks izvērsti programmas rezultāti.

     

    “Šī programmas pamatā ir pieredze – Neatkarīgās izglītības biedrības pieredze kopīgā darbā ar direktoriem,  biedrības “Līdere” 18 gadu pieredze mentoringa programmu īstenošanā un visbeidzot arī direktoru vēlme iegūt pieredzi, kas ļautu uzlabot savas vadītāja prasmes. Individuālo interviju laikā tapa skaidrs, ka skolu vadītāji visvairāk vēlas pilnveidot finanšu pratību, savas prasmes skolas ikdienas procesu organizēšanā, kā arī uzzināt vairāk par sadarbības veicināšanu starp dažādām izglītības procesa struktūrām. Tomēr programma sniegs mums visiem daudz vairāk,” norāda NIB valdes priekšsēdētāja Zane Ozola.

     

    Programmā Biznesa līderis – skolas līderim” uzsvars tiek likts tieši uz skolas vadītāja prasmju pilnveidošanu – cieši sadarbojoties, uzņēmēji papildinās skolu direktoru zināšanas ar specifiskām biznesa vadības niansēm. Programma izstrādāta, reaģējot uz Neatkarīgās izglītības biedrības veiktās aptaujas rezultātiem, kur vairāki jaunie direktori pauduši, ka, uzsākot darba gaitas šādā amatā, ļoti būtisks ir atbalsts no citiem vadītājiem – skolu, uzņēmumu, pašvaldību. 

     

    Mentoringa programma “Biznesa līderis – skolas līderim” norisinās Neatkarīgās izglītības biedrības informatīvās kampaņas “Direktoru institūcijas stiprināšana” ietvaros, kuras mērķis ir aktualizēt savstarpējā atbalsta, sadarbības un skolu dibinātāju prasību izpildes aspektu Latvijas skolu vadītāju kontekstā.

     

    Programmas norisei var sekot līdzi biedrības “Līdere” un Neatkarīgās izglītības biedrības Facebook kontā, kā arī abu biedrību tīmekļa vietnēs. 

     

  • Tevi varētu interesēt arī

www.izglitibasbiedriba.lv. Powered by Blogger.