• Neatkarīgā izglītības biedrība uzsāk skolu dibinātāju pētījumu



     


    Skolu direktori vairāk nekā gada garumā veic ārkārtīgi sarežģītu darbu – ne tikai nodrošina skolas pedagoģiskā procesa organizēšanu, bet arī meklē līdzsvaru starp kolektīvo labumu, epidemioloģisko noteikumu ievērošanu un skolu dibinātāju prasību izpildi. Šobrīd aizvien regulārāk biedrībā tiek saņemti trauksmes signāli no direktoriem par pārslogotību, atbalsta trūkumu un izdegšanu. 

     

    Ņemot vērā iepriekš minēto, Neatkarīgā izglītības biedrība ir lēmusi rīkoties un uzsāk Latvijas skolu dibinātāju pētījumu, kura mērķis ir noskaidrot, ko tieši dibinātāji – pašvaldībasto izglītības pārvaldesprivāto skolu dibinātāji – sagaida no skolu vadītājiem. Tas ne vien atvieglotu direktoru ikdienas darbu un tā plānošanu, bet arī spētu palīdzēt direktoriem sagatavoties to novērtēšanas procesam. Ar pētījuma rezultātiem plānots iepazīstināt Izglītības un zinātnes ministriju, lai, pirmkārt, sadzirdētu, kāds ir ministrijas viedoklis par šo tēmu, un, otrkārt, kopīgi saprastu, kādi ir risinājumi direktoru institūcijas stiprināšanai Latvijā.

     

    Aptaujas anketu tiek aicināti aizpildīt pašvaldību vadītāji, izglītības pārvalžu vadītāji, deputāti, privāto skolu dibinātāji, un tā pieejama šajā saitē – ej.uz/parstipriemdirektoriem

     

    Viedokļi tiks ievākti līdz šī gada 15. decembrim, pēc kā tiks apkopoti un prezentēti plašākai sabiedrībai un lēmumpieņēmējiem.


    Plašāk par pētījumu un problēmu skaties 1. decembra "Rīta Panorāmas" intervijā ar Zani Ozolu – https://ltv.lsm.lv/lv/raksts/01.12.2021-intervija-ar-neatkarigas-izglitibas-biedribas-priekssedetaju-zani-ozolu.id245701 

  • Tevi varētu interesēt arī

    No comments:

    Post a Comment

www.izglitibasbiedriba.lv. Powered by Blogger.