• Piedalies iniciatīvā “Mana skola IR Latvijā!”



    Iniciatīvas būtība.
    Pilnveidot Vikipēdijas enciklopēdijas sadaļu Skolas Latvijā, ierakstot tajā ikvienu Latvijas skolu!
    Kāpēc šāda iniciatīva?
    Lielākā daļa cilvēku mūsdienās informāciju meklē internetā. Meklējot lielākajā interneta enciklopēdijā Vikipēdija Latvijas skolas, atrodam vien 50 nepilnīgus ierakstus. Vai Tava skola ir atrodama Vikipēdijas encikopēdijā?
    Neatkarīgā izglītības biedrība, sadarbībā ar Vikipēdijas latviešu valodā kopienu, aicina ikvienu Latvijas skolu sagatavot aprakstu un iesūtīt to brīvprātīgo komandai, kas veiks ierakstus Vikipēdijā.
    Mērķis – līdz Latvijas simtgadei Vikipēdijas sadaļa Skolas Latvijā ir pilnveidota un sniedz ikvienam interesentam pilnvērtīgu informāciju par katras skolas vēsturi, tradīcijām, projektiem u.c.
    Kas tiek aicināts piedalīties?
    Visvērtīgāk būtu, ja informāciju par skolu gatavotu skolēni (piemēram, izmantojot informāciju no skolas mājas lapas), tādejādi iepazīstot citu skolu veidotos aprakstus, praktiski izjūtot, kā ikviens var kļūt par autoru e-vidē, mācoties veidot mediju vēstījumus. Ja skolēni vēlas arī paši ievietot informāciju Vikipēdijā – būsim ļoti priecīgi, jo tas atvieglos darbu mūsu brīvprātīgajiem. Ja nepieciešama konsultācija – lūgums jautājumus iesūtīt rakstiski.
    Kā piedalīties iniciatīvā?
    Līdz 2017. gada 30. novembrim sagatavot un iesūtīt informāciju par savu skolu, aizpildot veidlapu. Veidlapu vispirms saglabā savā datorā, tad veidlapu aizpilda un atsūta uz norādīto e-pastu.   Veidlapā atzīmēta obligāti iesniedzamā informācija un izvēles lauciņi, kā arī to iespējams papildināt ar citu svarīgu informāciju. Iniciatīvas darba grupa patur tiesības veikt teksta redakcionālos labojumus, ja tādi būs nepieciešami. Informāciju sūtīt uz izglitibasbiedriba@gmail.com
    Pēc ierakstu publiskošanas Vikipēdijā ikviena skola tiek aicināta pilnveidot ierakstus, uzturot aktuālo informāciju.

    Papildus informācija par iniciatīvas grupu.
    Neatkarīgo izglītības biedrību 2015. gadā nodibināja izglītības jomas profesionāļu grupa, lai īstenotu mērķtiecīgu virzību uz skolu sistēmas modernizāciju, iesaistot tajā gan pedagogus, gan augstskolu mācībspēkus, gan politiķus, gan citus izglītības pilnveidē ieinteresētus sabiedrības pārstāvjus. Biedrības ambīcijas ir apvienot sabiedrību izglītības demokratizācijai.  Sīkāka informācija par biedrību www.izglītībasbiedrība.lv
    Vikipēdija (Wikipedia) ir brīva, daudzvalodu enciklopēdija ar bezmaksas saturu, kuras ikdienas darbību nodrošina bezpeļņas organizācija Wikimedia Foundation. Vikipēdija ir viena no populārākajām uzziņu vietnēm globālajā tīmeklī.
    Vikipēdijas rakstus brīvprātīgi veido tās dalībnieki. Vikipēdija uzsāka savu darbību 2001. gadā.  Šobrīd Vikipēdijā ir vairāk nekā 38 miljoni rakstu, no tiem visvairāk ir angļu valodā.
    Vikipēdija latviešu valodā ir bezmaksas tīmekļa enciklopēdijas Vikipēdijas latviešu valodas versija. Tā darbojas kopš 2003. gada 6. jūnija. 2016. gada augustā rakstu skaits tajā pārsniedza 72 000. Latvijā Vikipēdijas attīstību virza Vikipēdijas latviešu valodā kopiena.


  • Tevi varētu interesēt arī

    No comments:

    Post a Comment

www.izglitibasbiedriba.lv. Powered by Blogger.