• Saeimā iesniegti vairāk nekā 10 000 paraksti pret sešgadnieku laišanu skolā


    "Neatkarīgās izglītības biedrības" priekšsēdētāja Zane Ozola un Latvijas Privāto pirmsskolu biedrības valdes priekšsēdētāja Daina Kājiņa š.g. 7. martā Saeimas Mandātu un ētikas komisijā iesniedza sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" savāktos 10 000 parakstus, lai saglabātu esošo skolas gaitu sākšanas vecumu, proti, no septiņu gadu vecuma.

    NIB, kas apvieno vairāk kā 70 profesionāļus, pieprasa, lai Izglītības ministrija ņemtu vērā pārejas uz mācībām no sešu gadu vecuma riskus, uz kuriem ir norādījusi gan Veselības ministrija, gan ārsti, gan arī pedagogi.
    Zane Ozola (NIB valdes priekšsēdētāja): “Latvijas skolas nav gatavas sešgadīgiem bērniem, tur ir virkne jautājumu – gan psihologa atzinumi, gan fiziologa atzinumi, arī pašu pedagogu atzinumi. Tāpat ļoti nopietns jautājums ir par to, kā tiks organizēta šī parēja. Tieši tīri fiziski. Un, ja mēs tagad atrodamies Rīgā, tad uzreiz ir jautājums: kur Rīgas skolās šiem bērniem būs vieta? Tas prasīs ļoti lielus līdzekļus, lai skolas būtu gatavas uzņemt bērnus.”
    Daina Kājiņa un Zane Ozola 
    MK Komitejas sēdes laikā tika secināts, ka vēl jādod laiks, lai IZM varētu sadarbības partneriem skaidrot reformas būtību un kliedēt mītus par sešgadnieku skolas gaitu sākumu. Līdz ar to jautājumu paredzēts turpināt skatīt š.g. 19. marta sēdē, savukārt valdības darbakārtībā tas, iespējams, varētu nonākt š.g. 20. martā.

  • Tevi varētu interesēt arī

    No comments:

    Post a Comment

www.izglitibasbiedriba.lv. Powered by Blogger.